top of page
Foruminnlegg
Bailine
17. apr. 2019
In Smertelindring
Man kan ikke sette en prislapp på livskvalitet - sier Silje Storøy. Hun og Anita Toftebakk er 2 av flere som har oppdaget Bailine sin smertelindring. Et smerteprogram som fungerer uten bruk av medisin. Jeg lever nå et liv nesten uten smertestillende, det var umulig før - sier Anita Toftebakk. Psoriasisleddgikt var hennes lidelse og store mengder medisin gjorde henne sløv og syk av bivirkningene. Les mer om disse to kvinnene her: https://www.an.no/nyheter/nytt-liv-med-elektriske-stot/s/1-33-6230110 Bailine sitt smertedempning program brukes også i det offentlige helsevesen. Universitetssykehuset i Akershus har i flere år brukt Bailine elektroniske datastyrte apparat på sine smertepasienter. Over 80 % av pasientene sier at behandlingen førte til smertereduksjon. Det har lenge vært kjent at såkalte mikro-frekvenser som brukes i TENS behandling (transcutaneous electrical nerve stimulation) som er apparater med små pads som ofte plasseres på eller i nærheten av smerteområder, kan brukes for å oppnå smertereduserende effekter. I Bailine benytter vi større pads over hele kroppen med andre frekvenser og aktiveringsmetoder. Vi kaller det makro-frekvenser. Resultatet er meget godt. Har du plager, kontakt din lokale bailine klinikk for en gratis prøvetime, samt en god innføring og gjennomgang av Bailine sin behandlingsmetode. #smertelindring #smertedemping #smertekurs #smerteprogram
0
0
168
Bailine
25. mars 2019
In Generelle diskusjoner
Bailinemetoden har gitt hjelp til hundretusener av kvinner til å finne igjen sin slanke figur, bli kvitt sin overvekt for alltid, samt hjulpet mange med å lindre kroniske smerter. Den nye boken vil lære deg mye nytt om kosthold og helse til glede for deg selv – og resten av familien. I boken kan du lese om: Hvordan du finner frem til din nye, sunne og positive livsstil Nytt om mental trening og effektive ‘tankedietter’ Du lærer deg nye teknikker for avslapping, stressreduksjon og hvordan du motiverer deg til å gjøre det du må Hvorfor et kosthold ikke er sort eller hvitt men en regnbue av kostholdsplaner. Et kosthold eller en ernæring som fungerer bra for én person, har kanskje ingen innvirkning på person nummer to og kan forverre situasjonen for en tredje Hvorfor du bør teste om du bør leve på et hvitt, rødt, gult, grønt eller blått kosthold. Fremtidens kosthold for deg Å leve på et riktig kosthold for din personlige forbrenning sikrer deg den beste helse – og et langt og friskere liv I boken finner du mange spennende oppskrifter på frokoster, lunsjer og middager som passer for deg og hva hver rett inneholder av fett, protein og karbohydrater. Hvordan du kan finjustere kostholdet etter din blodtype og forklaringer på viktige vitaminer og mineraler som kan være nødvendig for enkelte. Om krydder som gir deg kontroll over sultfølelsen. Fysiske øvelser som vil forme figuren din til riktige proporsjoner. Fysisk aktivitet som passer for deg og som gjør kroppen din glad. Enten det er figurformingsøvelser for ulike deler av kroppen eller styrketrening med vekter for kvinner. Boken er vakkert illustrert med flotte fargefoto og nyttige kostholdstabeller Bailine boken koster kr. 348,- inkl. porto Du kan bestille boken her
0
2
497
Bailine
25. mars 2019
In Generelle diskusjoner
Bailine er mer enn slanking Alle er enige om at det er viktig å holde kroppen i form ved regelmessig trening og riktig kosthold. Men like viktig er det å ta vare på våre mentale sider. De fleste bruker bare en liten del av hjernens kapasitet. Skap den fremtiden du ønsker med Bailine Plusseffekten. Bailine gir deg hjelp til å få kontroll over livet her og nå og fremtiden. Målet er å gjøre deg i stand til å få akkurat det livet du har lyst på. Og vil du bli slankere, finner du din idealvekt med våre skreddersydde trenings- og kostholdsprogrammer. Men kurset kan også gi deg mye mer. Du kan få kunnskap om hvordan du øker effektiviteten din, får større selvtillit, forbedrer familielivet eller oppnår et hvilket som helst mål du har! Plusseffekten i Bailine er at du kan lærer du å utnytte tenkeevnen og kreativiteten bedre. Det vil du kunne ha stor glede av både privat og i jobb. Hvordan du utvikler din personlighet. Et visst antall mennesker kan sammenlignes med like mange kuler i alle mulige størrelser og i alle regnbuens farger. Prøver vi å finne gjennomsnittsfargen av disse kulene blir resultatet en meningsløshet. Vi kan få frem gjennomsnittsfargen ved å feste kulene til en sirkelformet dreieskive og la den snurre rundt med stor hastighet. Det vi kan kalle gjennomsnittsfargen, blir skittengrått – skjønt det ikke finnes en eneste skittengrå kule i hele samlingen. Mennesker er ikke mindre ulike enn disse kulene. Skulle vi prøve å finne frem til et gjennomsnittsmenneske ville vi fått et meningsløst resultat, fordi vi alle er ulike. Vi er hver for oss en ener. Hvis du tenker på at verden er befolket av individer, hvert enkelt med sitt medfødte særpreg som påvirker hvert eneste øyeblikk av hennes eller hans tilværelse, får du et helt nytt syn på livet i alle dets avskygninger. Er du interessert i å vite hvorfor mennesker reagerer som de gjør? Hva er det som er vesentlig for de fleste? Hvilke ønsker er det folk flest har? Under hvilke forhold blir de fleste lett motiverte? Hvordan har det seg at noen nesten alltid gjør lykkes i livet – mens andre ikke får det til? Hvor ofte har du ikke hørt – og selv sagt, «Hvorfor søren gjorde hun det der? Hun hadde jo ingen grunn til det?» En psykolog kunne si at mennesker aldri handler uten et motiv eller en grunn. Psykologi handler nettopp om menneskers oppførsel – hva som stimulerer og motiverer deres atferd – og forbindelseslinjene mellom motiv og aktiv handling. Vår oppførsel – hva vi gjør i øyeblikket – springer ut av det som motiverer oss. Det gjelder for et lite barn som skal ta de første skrittene, en trettenårs jente som oppfører seg som dame, et styre som fortviler over produksjonssvikt, eller en kunde som vakler mellom et ja eller nei til en selger. Plusseffekten i Bailine får klienten til å utvikle alle farger i sitt personlighetsspekter. En lærer hvordan en blir en fargerik personlighet som hever seg over detaljene, men lik regnbuen, bevarer kontakt med jorden.
1
0
1k
Bailine
24. mars 2019
In Mental trening
Lær å styre stress, reduser vekten og hold deg frisk Hva skjer når vi spiser under stress? Her er en liste over hva som skjer i kroppen under stress, og hvordan stress påvirker det næringsmessig inntaket. Det kommer mindre oksygen til magen, det blir mindre blodgjennomstrømning og mindre produksjon av enzymer. Det næringsmessige opptaket redusere. Næringsmessig utskillelse av viktige næringsmidler øker. Kroppen kvitter seg med kalsium, magnesium, zink, krom, selen og andre viktige mineraler gjennom urinen. Nivået av hormonet thyroid går ned. Thyroid er det hormonet som setter fart på fordøyelsesprosessen i så og si hver eneste celle i hele kroppen. Kolesterolnivået økes. Stress er en av de mest undervurderte årsakene til høyt kolesterol.Kortisol produseres og signaliserer til kroppen at den skal lagre vekten som fett og ikke bygge muskler. Det sunne bakterienivået i fordøyelsessystemet går ned. Nivået av veksthormoner går ned. Det er disse hormonene som skal bl. a. hjelpe kroppen å bygge muskler.Nivået på de frie radikaler øker. Det hemmer immunitetsystemet og gjør at kroppen eldres fortere. Risikoen for beinskjørhet øker. – og dette er bare noen eksempler på hvordan stress påvirker deg. Styr stressen ved å puste riktig På under et par minutter kan du ta kontroll over stressen slik at du skifter fra en tilstand av dårlig fordøyelse til full fordøyelse ved å puste riktig. Når du er stresset er pustemønsteret grunt, urytmisk og uregelmessig. Når du er avslappet puster du regelmessig, rytmisk og dypt. Når du simulerer måten en avslappet person puster på, narrer du kroppen. Kroppen sier; ”Hallo, nå puster jeg regelmessig, rytmisk og dypt. Jeg var stresset for en liten stund siden, nå må jeg være helt avslappet.” På denne måten lurer du kroppen din til å tro at den er avslappet, og på mindre enn et par minutter, etter å ha gjennomgått øvelsen med å puste dypt som vi straks skal beskrive, tar du rett og slett en snarvei til bedre fordøyelse. Luft er en viktig del av ditt måltid Vi anbefaler ikke bare at du skal puste før måltidet for å bli avslappet, du skal huske på å ta noen ”slurker sunn luft” som en del av måltidet ditt. Se på oksygen som en del av måltidet, på samme måte som vi i Bailine anbefaler deg å drikke et glass vann før – og etter hvert måltid. Minn deg selv på at surstoff er like viktig som alt det andre på tallerkenen. Dette betyr at du må legge fra deg kniv og gaffel og minne deg selv på å puste. Dersom du greier å puste dypt inn og ut fem til ti ganger under måltidet, vil du etter hvert skape en ny, automatisk vane. Praktiser dette i en uke, minn deg selv på disse små ”slurkene” med luft, stopp opp og ta en pause. På denne måten blir vanen helt automatisk. Det er inspirerende å gjøre noe som føles godt, som føles riktig og naturlig, som fungerer for for fordøyelsen og forbrenningen. Når du gjør dette, si til deg selv; ”Ja, dette fungerer for meg”. Det er enkelt, luft er gratis, det koster deg ikke noe ekstra – og det er utrolig virkningsfullt. Når du tar inn mer oksygen vil du også forbrenne kalorier på en annen måte. Når du tar inn mer oksygen, vil oksygenet faktisk gå inn i de indre organene i fordøyelsessystemet, der hvor den faktiske forbrenningen foregår. Her inne i fordøyelsessystemet er det mer oksygen enn noe annet sted i kroppen, for det er her den faktiske forbrenningen foregår. Fordøyelse er oksygen, så når du lar de indre organene få oksygen, absorberes næringen raskere og mer. Slå bevisst på fordøyelsessystemet når du spiser En viktig oppdagelse i 1950-årene, var den sentrale rollen det ubevisste, eller autonome, nervesystemet spiller i å bestemme det individuelle fordøyelsessystemet. Det finnes to kontrollknapper i hjernene som slår av og på fordøyelsessystemet ditt, de kalles det sympatiske nervesystemet og det parasympatiske nervesystemet. Det sympatiske systemet kontrollerer kroppsprosesser som har med energiutnyttelse å gjøre. Det omtales av og til som «kjemp eller flykt»-knappen. Den andre delen, det parasympatiske systemet, kontrollerer kroppsaktiviteter som har med energibevaring å gjøre. Det kalles ofte «hvile og fordøyelse»-knappen. Det autonome nervesystemet omtales av mange som «stoffskifteregulatoren» fordi det kontrollerer all aktivitet i kroppen som står utenfor viljens innflytelse, alle funksjoner som ikke er underkastet din bevisste kontroll. De omfatter hjerteslag, fordøyelse, åndedrett, vevreparasjon og oppbygging, celleaktivitet, regulering av kroppstemperatur, immunaktivitet og utallige andre funksjoner. For eksempel øker det sympatiske system hjertefrekvensen, mens det parasympatiske demper den. Når det gjelder andre uvilkårlige funksjoner, kan rollene være ombyttet. For eksempel slår det parasympatiske systemet på fordøyelsesaktiviteten – utskillelse av saltsyre, sammentrekninger i magen og beslektede funksjoner. Men hvis det skulle dukke opp en tiger mens du tar lunsjpause, ville det sympatiske systemet kople seg inn og utløse en «flykt eller kjemp»-reaksjon. Dette ville øyeblikkelig stoppe fordøyelsen, sende blod fra fordøyelsesorganene til musklene, øke hjertefrekvensen og gjennomføre alle de andre nødvendige metabolske forberedelsene til flukt eller kamp. Det sympatiske nervesystemet slår stress på og fordøyelsen av. På denne måten slår det parasympatiske nervesystemet på avslappingsresponsen, og det iverksetter sunn og fullstendig fordøyelse og forbrenning av kalorier. Med andre ord; den samme delen av hjernen som er ansvarlig for å skru på stress, slår av forbrenningen, og den samme delen av hjernen som gjør deg avslappet gir deg den optimale forbrenningen. Det er et kjent faktum at avslapping er det viktig for fordøyelsen og tarmfunksjonene. Din nye Bailine mentaltrening Her er en ny øvelse som er nøkkelen til din næringsmessige verktøykasse. De neste ukene skal du hver gang du spiser stoppe opp og gjøre en stress sjekk. Spør deg selv; “Kommer jeg til å spise under stress hvis jeg spiser nå?” Hvis svaret er ja, ro deg ned et øyeblikk og pust dypt inn og ut, og hold pusten før du puster dypt inn igjen. Tell til fem mens du puster dypt inn. Pust ut mens du teller til fem. Hold pusten mens du teller til fem – før du puster dypt inn igjen. Gjenta det 10 ganger. Hvis det er for mye å puste inn og ut 10 ganger, er det tilstrekkelig å puste godt fem ganger. Det er faktisk så enkelt. Ikke bekymre deg om du puster gjennom munnen eller nesen, gjør det som er mest naturlig for deg. Sett deg ned, la føttene berøre gulvet, vær rett i ryggen. Kanskje du er i en situasjon hvor du kan lukke øynene, men det er ikke nødvendig. På få minutter vil du gå fra et stadium der du forbrenner lite, til å ha full kraft i forbrenningen. Nervesystemet ditt vil endre seg fra sympatisk dominans til parasympatisk dominans. Dette betyr at du er i en avslappet tilstand, og du behøver bare å puste dypt inn og ut noen minutter. Denne enkle øvelsen vil forandre måten du fordøyer maten på, og den kan hende måten du tenker og føler om mat. Du kan forandre dine spisevaner bare ved å slappe av og puste. Ikke bare fordøyer du maten bedre, du forbrenner faktisk kalorier! Slapp av og opplev forbausende forandringer i kroppen Når vi slapper av kan det skje utrolige forandringer i kroppen. Ofte skyldes vektøkning og vanskeligheter med å tape vekten kjemiske reaksjoner i kroppen. Noen av de mest giftige og problematiske kjemiske prosesser som vi blir utsatt for kommer ikke fra mat vi spiser, men fra kjemiske prosesser som vi skaper inne i oss selv. Selvfølgelig, kroppsvekt handler om hva vi spiser, men det handler også om hvordan vi lever, hvordan vi tenker og hvordan vi er. Hvis du ikke tar styring på stressen, tar stressen styringen på deg Enkelte stressfaktor er selvpålagt. Her er en liste over stressfaktorer vi lager oss selv: Jeg er ikke bra nok Jeg er for tykk Hvis jeg ser ut som dette vil ikke folk akseptere meg Ingen elsker meg Jeg er ikke sunn og frisk nok Jeg har ikke nok energi På disse og lignende måter visualiserer du stress inn i deg selv. Når du opplever stress skal du stille deg selv følgende spørsmål; ”Er denne situasjonen livstruende?” Hvis svaret er nei kan du begynne med å slappe av. Senk skuldrene, slapp av i ansiktsmusklene, smil og legg samtidig merke til kroppens merkelige lyst til å gå inn i en ”kjemp eller flykt”-reaksjon, selv om det ikke er nødvendig. Nøkkelen til optimal forbrenning er ikke å presse deg selv, men å puste dypt og rolig, være oppmerksom på hva som stresser deg, velge å slappe av, ta det med ro. Gi deg tid til å nyte maten Spiser du fort, i et moderat tempo, eller spiser du sakte? De aller fleste spiser fort. Tid er på en måte undervurdert gave. Det er egentlig alt du har å gi til noen. Når du gir deg selv den gaven, er det faktisk noe som kan gjøre kroppen din godt. Når du gir næringsprosessen tid, skjer det noe makisk, ekte, noe sunt og godt, noe psykologisk i kroppen som forandrer måten du fordøyer maten, som forandrer måten du forbrenner kalorier. Her er noen enkle tips til hvordan du kan introdusere tid som en faktor i de daglige kostplanene dine. Hvis du bruker fem minutter på frokosten, bruk 10 minutter. Hvis du bruker ti minutter på frokosten, bruk et kvarter eller 20 minutter. Hvis du spiser frokost mens du løper eller står, sett deg ned. Hvordan kan du lære deg å spise saktere? Det finnes måter å gi seg selv mer tid. Vi kan manipulere og forandre tiden, og selv det minste lille ekstra tid er en gave som kan gjøre den store forskjellen. Det er ikke noen unnskyldning å si «Jeg har ikke tid!” Fem minutter kan gi deg et pusterom, det skaper en form for sjenerøsitet som du kan gi til deg selv. Hvis du lever et hektisk liv, hvis du har en krevende jobb – her er utfordringen: Gjør om på timeplanen din så fort som mulig slik at du får mer tid til deg selv. Se etter områder hvor du kan spare tid – og gi den tiden til deg selv! #nytmaten #frokost #forbrenning #stress #mentaltrening #bailine
1
0
52
Bailine
24. mars 2019
In Trening
Selvsagt finnes det ikke noe slikt som den perfekte trening, men det som kommer nærmest er nok å gå, unntatt på hålkeføre. Det er ikke om å gjøre å gå så fryktelig fort. Distansen du tilbakelegger er mye viktigere. Noen fordeler ved å gå: Faren for hjerteanfall og slag blir vesentlig redusert på grunn av flere vidt forskjellige mekanismer. Folk som allerede har hatt et hjerteanfall og kommet levende fra det, kan ved forsiktig å trene seg opp til å gå – i mange tilfeller bli helt friske igjen. De som har angina pectoris kan bli bedre, og kanskje helt friske, ved å gå. Folk med sukkersyke, særlig de som har fått sykdommen mildt eller moderat i eldre år, kan bli bedre eller helt friske ved å gå. Å gå en halv time hver dag er effektivt mot fedme. Å gå forebygger sykdommer i luftveiene. Å gå virker regulerende på fordøyelsen og tarmfunksjonene. En lang, spasertur om kvelden kan være en bedre hjelp til å få sove for noen enn medisiner. Det å gå har en velgjørende virkning på psyken. En spasertur vil hjelpe et ulykkelig – men ellers friskt menneske – når du er lei deg eller sint bør du gå. Stress og anspenthet kan forebygges og lindres ved regelmessig gange. Å gå klarer hjernen og inspirerer til kreativitet. Trening: Viktig faktor for vektkontroll og bedre helse Forskningsrapport etter forskningsrapport slår fast at trening er en viktig faktor både for vektkontroll og bedre helse, de sies at «Mennesker som trener regelmessig føler seg bedre, har mer energi og ofte trenger mindre søvn. De som trener regelmessig mister overflødig fett, samtidig som musklene øker i styrke og fleksibilitet. Mange opplever også psykologiske fordeler som øket selvfølelse, større selvtillit, mindre angst og lettelse i milde depresjoner.» Og rapporten fra helsedepartementet sier videre: «Regelmessig trening bedrer effektiviteten i hjertet og øker mengden oksygen kroppen kan produsere over et gitt tidsrom. I forhold til ikke-trenende mennesker har de som trener opptil to ganger mindre risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer, og også mindre risiko for plutselig dødsfall.» Du behøver ikke trene ekstremt hardt for at treningen skal være verdifull. Visst kan du, hvis du vil, men hvis du tidligere har sittet stort sett stille, bør du ta en legesjekk før du kaster deg ut i hardtrening. Du kan jogge, sykle i 20 km/t eller sykle fort på en ergometersykkel, svømme 40 meter i minuttet eller spille squash – og du forbruker 10 kcal i minuttet. Gjør dette 20 minutter om dagen, bruk 200 kcal hver gang, og du forbruker 73.000 kcal – 10 kilo – på ett år. Du kan be din Bailine-terapeut vise deg hvilke øvelser du skal gjennomføre daglig. Men i stedet kan du gå inn for lettere trening. Gå med en fart av 5 km/t og du bruker opp 4 kcal. Øk farten til 6 km/t og kaloriforbruket øker til 7 i minuttet. Og et kaloriforbruk på 7 i minuttet gjelder også for slike ting som sykling i 15 km/t eller å spille badminton eller å svømme 30 meter i minuttet. #trene #bailinetrening #gåtur #jogge #gange #vektkontroll
0
0
50
Bailine
24. mars 2019
In Figurforming
Hva som er en pen figur varierer fra person til person. Den perfekte figur er heller ikke begrenset til en ungdom på 20. Du kan beholde eller oppnå en flott figur både i 40-, 50- og 60-årene, og selv etter den tid. Klassisk timeglassfasong Skjønnhetsidealet har forandret seg gjennom tidene. Men det er generell enighet om at den mest kvinnelige formen er den vi kaller ”den klassiske timeglassfasongen”. En fast, rund bystlinje, en smal midje, svakt kurvede hofter, faste armer og smale lår. Bysten og stussen har omtrent samme mål. Midjen er fra 15 til 30 cm smalere. Triangulært timeglass Kroppsfasongen triangulært timeglass er smal oventil og bred nedentil. Dette er timeglassfiguren med all sanden i bunnen – eller mer presist: Ikke over middels byste, med stuss og samlet lårmål som er tydelig bredere enn bystlinjen. Ovalt timeglass Ovalt timeglass er timeglassfiguren hvor sanden har samlet seg på midten. Figuren har likevekt mellom bystlinje, samlet lår og stusslinje. En figur kan være oval selv om midjen er noe smalere enn ryggmålet. I alminnelighet er denne figurtypen mer rett i midjen, og midjen omtrent lik ryggmålet. Smalt timeglass Smalt timeglass er tynn i forhold til høyden. Bysten er liten. Det er samsvar i målene mellom bystlinje og stuss. Midjen kan være noe smalere. Denne personen har fin benbygning. Rektangulært timeglass Rektangulært timeglass har omtrent like mål for midje, hofter og stuss. Bysten er ikke over middels og benbygningen er kraftig. Omvendt triangulært timeglass Omvendt triangulært timeglass er figuren der tiden har stått stille. Vekta er konsentrert til øvre halvdel av kroppen, bystelinjen er tydelig bredere enn stuss og samlet lårmål. Det er ikke bare den riktige vekten som kjennetegner en velformet figur Det er vel så viktig hvordan kiloene er fordelt på kroppen. Med figurformning tenker en kanskje først og fremst kirurgisk inngrep for å fjerne fett, noe som kan være kostbart og risikofylt. Men det er bevist at en kan forme figuren med hjelp av utvalgte treningsøvelser. Kombinasjonen av formingsgymnastikk og slanking rettet mot reduksjon av fettprosenten gjør det mulig å ”slanke” bestemte områder på kroppen. Fettet på kroppen er aldri jevnt fordelt. Noen samler fett på hoftene og magen, andre på lårene og baken. Etter hvert som du blir tykkere blir figuren din en karikatur av din slankere figur. Har du f.eks. en tendens til å samle vekt på magen, vil du bli tykkere der enn på andre steder av kroppen. Ved å legge om kostholdet ditt og passe på at du taper i kroppsfett og ikke bare kroppsvekt, kombinert, med trimøvelser som spesielt rettes mot ditt ”problemområde”, vil du minske i centimeter og forme figuren.
0
0
505
Bailine
24. mars 2019
In Trening
Kontroller pulsen mens du mosjonerer Du kan ta pulsen på innsiden av håndleddet like over tommelen eller på begge sider av adamseplet på halsen. Ta pulsen i 10 sekunder. Hvilepulsen ligger trolig mellom 10 og 15 slag per 10 sekunder (60 til 90 slag i minuttet). Du bør bruke en 10 sekunders telling fordi det vil gjøre den mer nøyaktig når du mosjonerer. Tabellen viser hvordan pulsfrekvensen påvirkes av mosjon. Når du begynner å mosjonere, går pulsfrekvensen opp ganske fort og flater så ut. For å finne pulsfrekvensen din når du trener, stopper du opp og tar pulsen med det samme i 10 sekunder før den synker for mye.
Så kan du begynne å trene igjen. Tabellen viser en veiledende 10-sekunders pulstelling etter alder. Du velger et pulstall etter alderen i den første spalten («70% maksimum»-spalten) når du begynner treningsprogrammet. Hvis du for eksempel er 30 år, bør du trene med den intensiteten som skal til for at du får en 10-sekunders pulsfrekvens på omkring 22 slag. Hvis du teller en mye høyere puls, bør du dempe intensiteten. Hvis tallet er lavere, øker du den. Pulsfrekvensen opptrer faktisk som et speedometer for treningsintensiteten og bidrar til å justere innsatsen slik at den er i tråd med formen din. 10-sekunders med lite trening
pulskontroll trening etter en tid
70% maks. 80% maks.
Alder
20 23 27
30 22 25
40 21 24
50 20 23
60 19 21
70 17 20 Vi har tatt med to spalter for pulsfrekvens for etter hvert som du kommer i bedre form, kan du bruke en høyere prosentdel av maksimal puls og likevel få maksimalt utbytte av «moderat» mosjon. Husk at disse pulsfrekvensene er en veiledning slik at du kan arbeide i et moderat, behagelig tempo. Hvis mosjonspulsen er 21 slag i sekundet og du blir andpusten ved denne intensiteten, bør du senke tempoet. Men hvis du på den andre siden kan mosjonere uanstrengt ved en noe høyere pulsfrekvens enn den som står i tabellen kan du trene på et høyere pulsnivå. Etter at du har kontrollert intensiteten med pulsfrekvensen noen få ganger, vil du være klar over hvordan kroppen føles ved den rette intensiteten, og du vil kunne mosjonere på dette nivået fra da av. Hemmeligheten er å unngå at du føler deg syk når du avslutter treningsøkten. Du bør bli energifylt og ikke fullstendig utkjørt. Du bør trene, ikke overanstrenge deg.
0
0
82
Bailine
24. mars 2019
In Kosthold
Studier vist at det er en forskjell på mengden serotonin (et signalstoff) i hjernen til menn og kvinner. Serotonin regulerer flere viktige kroppsfunksjoner, og kvinner skal ha et høyere nivå av serotonin enn menn. Serotonin omdannes fra forskjellige matvarer som animalsk protein, kjøtt, meieriprodukter, fisk, brun ris, ost, avokado, bønner, vegetabilske oljer, soya proteiner og de fleste grønnsaker. Serotoninet synes å ha virket som en overlevelsesmekanisme når kvinnen registrerer matmangel i miljøet. Hennes biologiske målsetting er å sørge for at menneskeheten overlever, og i tider med lite mat må kvinnens kropp ta vare på de knappe matreserver. Med lite tilførsel ny serotonin bruker hun fort opp sitt lager av serotonin og blir mer mottakelig for de tilstandene som følger med lavt serotonin nivå, først og fremst økende appetitt, opptatt av mat, øket irritasjon og nedsatt velvære. Lite serotonin skaper depresjon og lyst på karbohydratet hos kvinner Derfor er det ikke overraskende at standard depresjons tester viser at kvinner som slanker seg kan bli deprimerte, men ikke menn. Det tar ikke lang tid før effekten viser seg. Bare noen uker med et kosthold med lite serotoninproduserende mat var nok til at noen av kvinnene ble deprimerte. Eksempler på lavt serotonin nivå hos kvinner: Økende appetitt Opptatt av mat Depresjon Søvn forstyrrelserImpulsiv opptreden Spiseforstyrrelser som anorexia og bulemi Kvinner som er spesielt overvektige har mindre serotonin og produserer mindre serotonin, selv før de begynner å slanke seg. Kanskje lavt serotonin forklarer hvorfor mer enn en tredjedel av overvektige kvinner lider av depresjon av kort varighet, fulgt av lyst på sjokolade og godterier og legger på seg. Dette betyr at det er vanskeligere å slanke seg for en overvektig kvinne. De fleste kvinner vil oppleve symptomer på for lite serotonin en eller annen gang i livet, selv om de ikke vil regnes som syke. Symptomene vil være mildere, men likevel være sterke nok til å innvirke på daglige aktiviteter, og sterke nok til at en lege ville legge merke til det men avfeie det som ”kvinneproblemer”. I overgangsalderen vil hormonene som hever serotonin nivået senkes, noe som synes å svekke serotonin sammensetningen. Mange leger mener at de fleste av de psykologiske symptomene på overgangsalderen ikke er noe annet enn en følge av disse forandringene i serotoninet. Det kan også forklare hvorfor mange kvinner legger på seg i overgangsalderen. Alle bør forstå at det ikke er deres feil at tidligere slankekurer har slått feil. Det er ikke på grunn av mangel på vilje eller svak natur. Det bare viser at de spiser feil mat og at hjernen har for lite serotonin. Spis alltid en kvinnevennlige frokost En feil mange kvinner gjør er at de spiser lite eller hopper over frokosten. Husk da at det er ved frokosten at en kvinne overbeviser kroppen om at hungersnøden er over, og at det er nok av mat å få.
Kvinner må bare spise frokost som stimulerer serotonin. Hvis du spiser proteiner til frokost, selv i små mengder, vil det hemme optimal serotoninproduksjon, samtidig vil protein sende signal til hjernen din om at hungersnøden fortsetter. Proteiner fungerer best senere på dagen. Tenk på frokost som medisin. Du må ha en stor dose serotoninproduserende karbohydrater hvis du vil gå ned i vekt. Spis EN STOR FROKOST bestående av bare god, kvinnevennlig mat, og en liten dose fett. God Frokost: Havregrøt (kokt lenge), Kellogg’s All Brand, knekkebrød (rug), ris, pumpernickel, Kellogg’s fiber one, orange juice (usøtet), pasta, frukter (ikke overmodne). Dårlig Frokost: Yoghurt, rosiner, brød (de fleste typer), frokost blanding (puffet ris eller corn flakes), overmoden frukt, søt juice, nøtter, honning melon. Ingen kan leve bare på god serotoninproduserende kost, bortsett fra til frokost. Lær å kombinere den gode kost med den dårlige kost. God kost kombineres med dårlig kost ved å gjøre den om til en liten del av mat -sammensetningen. Effekten av dårlig kvinnefiendtlig kost blir borte hvis du spiser omtrent 3 til 4 ganger mer god kost enn dårlig. Men du bør spise begge deler i samme måltidet, eller helst samtidig. For eksempel hvis du har en tallerken linsesuppe (God kost) så kan du ha brød crutonger oppi (Dårlig kost). En regel er at du spiser antagelig nok god kost hvis du tror du spiser 4 ganger så meget god som dårlig kost. Det vil alltid skje at du ikke kan følge reglene, men ikke føl deg skyldig, fornuft er en del av ditt levesett. Lær hvordan du spiser fornuftig. Hvis du har fulgt dietten i noen uker vil det ta mer enn et eller to dårlige måltider til for å senke serotoninnivået så meget at du får problemer Eksempler på gode og dårlige næringsmidler Gode næringsmidler: Eple juice uten søtt, cider uten søtt, grape juice uten søtt, appelsin juice uten søtt, ananas juice uten søtt, og lett brus, tomat juice. Det er mye flerumettet fett i sjømat: skjell, torsk, krabbe, kolje, hellefisk/kveite, abbor (ferskvann), gjedde (nordisk), laks (Atlantic), kamskjell, reker, ørret, tunfisk og matfisk (hvitting, kolje, sik). Dårlige næringsmidler: Alkoholholdige drikker, all epledrikk, aprikos nektar, lyst øl, normalt øl, gulrot juice, frukt drikker, søt grapefrukt juice, limonade, appelsin drikk, søt appelsin drikk og all brus. Som regel vil fruktjuice eller grønnsaker øke blodsukkerproduksjonen for raskt. Spesielt gjelder dette når en fremstiller juice av frukt eller grønnsaker, fordi prosessen ødelegger fibrene som er med på å redusere stigningen av insulinet. Derfor, hvis frukten eller grønnsaken er av en kategori som ikke anbefales, blir den enda verre som juice.
Snakk mer med din Bailineterapeut om kvinnevennlig kosthold. #næringsmidler #frokost #måltid #blodsukker #fett #serotonin #kosthold
0
0
105
Bailine
24. mars 2019
In Kosthold
Ideen bak 5:2 dietten er å spise som normalt 5 dager i uken og ha et begrenset kaloriinntak (ca 500 Kcal) kun 2 dager i uken. Dietten er ikke en fastediett men en ”minifastediett” På dagene med kaloriinntak på en fjerdedel av den man normalt spiser daglig (500 Kcal for kvinner og 600 Kcal for menn) kan en holde seg til mer proteiner, enten animalske eller vegetabilske for dem som foretrekker vegetarkost. Ellers bør en spise fargerike grønnsaker som vokser over bakken; f.eks. brokkoli, squash, agurk, tomater, isbergsalat, grønn paprika m.m. En kan også spise enkelte frukter som f.eks. grapefrukt, melon, rabarbra, sitron, enkelte melkeprodukter, kjøtt og fisk. Hold ut! Får du ”lystpåfølelse” med lyst på noe ekstra – så må du vente til neste dag. Hvordan komme i gang I følge Dr. Michael Mosly kan ”halvfasten” gjennomføres to dager etter hverandre, eller med noen dagers mellom rom i uken. Måltidene i ”minifasten” kan fordeles på to måltider om dagen, lunsj og middag, eller på tre måltider, frokost, lunsj og middag. Velg hvilke dager som passer for deg og bestem hvordan du ønsker å fordele kalorier i løpet av dagen. Prøv f.eks. å ta ”minifastedager” på mandag og torsdag og spis en liten frokost, en stor lunsj og en liten middag, som til sammen gir deg dagens lave kaloriinntak. Det er ikke mye rom for snacks på minifaste dagene i 5:2 dietten. Men hvis du heller vil spise en mindre lunsj og middag pluss kan du presse inn noen godbiter uansett. Under ”minifasten” kan du drikke vann, eventuelt te og svart kaffe. Unngå flytende kalorier som f.eks. melk, jus og alkohol. Forslag til hva du kan spise mellom frokost og middag de dagene du ”minifaster” Du kan bruke kaloritabellen i Bailineboken og en vekt for å fastsette kaloriinnholdet i matvarer du spiser, slik at du holder deg innenfor kaloritallet i minifaste dagene. På ”minifastedagene” sparer du dessuten penger fordi du spiser mindre. Når du gjør innkjøp så velg det som er friskt og billig. Mange føler at de kan dempe sultfølelsen bedre hvis de holder seg til matvarer med lav glykemisk indeks. Unngå enkle karbohydrater som finnes i hvitt mel, pasta, ris, poteter og korn. Kort sagt: hvite matvarer. Det kan også være en god idé å hoppe over søte frukter i løpet av minifaste dagen da mange opplever at frukt kan utløse en sultfølelse. Lyntabell for energiinnhold Listen gir deg en liten indikasjon på omtrentlig kaloriinnholdet i forhold til porsjonsstørrelsen. Agurk, 80 g = 10 Kcal Appelsin, 100 = 40 Kcal Asparges, 10 spyd = 50 Kcal Aubergine, stekt = 20 Kcal Banan, 110 g = 100 Kcal Blomkål, 75 g = 20 Kcal Blåbær, 125g = 70 Kcal Brokkoli, 75 g = 20 Kcal Brød, kneip, 1 skive, 30g = 75 Kcal Brød, loff, 1 skive, 25g = 70 Kcal Cherrytomat, 1, = 5 Kcal Cottage cheese, 4%, 1 kopp = 99 Kcal Egg, 1, 60g = 85 Kcal Eple, 1, ca 105g = 50 Kcal Erter, 40g = 40 Kcal Fetaost, 40g = 100 Kcal Finn Crisp, 1 skive = 20 Kcal Fiskeboller, 1 stk, 30g = 20 Kcal Grapefrukt, 1 halv = 50 Kcal Gulrot, 1, ca 70 g = 25 Kcal Havregryn, 50g = 175 Kcal Jordbær, 1 dl 50 g = 20 Kcal Kaviar, torskerogn,1 brødskive,10g=45 Kcal Knekkebrød, 1 skive = 20-50 Kcal Karbonade, stekt, 1/2, 30g = 230 Kcal Kyllingbryst, uten skinn, 100g = 110 Kcal Laks, liten porsjon = 185 Kcal Laks, røkt, 1 skive på 2 kjeks = 50 Kcal Makrell i tomat,1 brødskive, 25g = 80 Kcal Mandarin, 1, ca 75 g = 30 Kcal Melk, lett, 1 glass, 150g, = 100 Kcal Melon, 50 g = 15 Kcal Moreller, 125g = 90 Kcal Paprika, ca 30 g = 30 Kcal Philadelphia, 5% fett, 15 g = 15 Kcal Pære, 1, ca 125 g = 70 Kcal. Rabarbra, 1 stilk, = 10 Kcal Reker, kokte, 100g = 100 Kcal Riskake, 1 = 25-35 Kcal Rødbeter, Cheese Salat, 100g = 50 Kcal Selleristang = 8 Kcal Servelat, 1 påleggskive, 10g = 20 Kcal Skinke, røkt, en skive, ca 15 g = 15 Kcal Sitron, 1, = 20 Kcal Sopp, på toast =100 Kcal Stikkelsbær, 125 g = 50 Kcal Storfe biff, 1, 150 g = 160 Kcal Tomat, 1, ca 65 g = 12 Kcal Torsk, liten porsjon, 100 gr = 75 Kcal Tunfisk, liten porsjon, 50 g = 100 Kcal Yoghurt, frukt,1/2 beger, 85 g = 85 Kcal Måltider på de vanlige dagene Dagene du ikke ”minifaster” kan du glemme alt som handler om kaloritelling og spise som vanlig, ikke mer ikke mindre. Du kan følge 5:2 dietten uten at du gir avkall på maten du elsker mest: f.eks. ost, marmelade og et glass vin i ny og ne. På den måten vil ikke dietten handle om alt det som er forbudt. Spis den maten du elsker Spis det du vil innen rimelighetens grenser i fem dager Så lenge du passer godt på matvanene dine to dager i uken, vet du at du resten av tiden kan tillate deg å nyte litt av det du elsker – og fortsatt gå ned i vekt. Er du f.eks. vant til å kunne spise litt mørk sjokolade hver dag uten å gå opp i vekt, fortsetter du med det av og til. For mange er det sunnest å bruke mat med lavt sukkerinnhold, som salater, egg, kjøtt, fisk, reker, kylling og grønnsaker. Helsegevinsten av ”minifasten”er ikke bare å gå ned i vekt Studier har vist at 5:2 dietten gir gode helsemessige virkninger, når det bl.a, gjelder kolesterol og blodtrykk, Alzheimers og mange andre livsstilssykdommer. Men 5:2 metoden er ikke egnet for alle F.eks. de som har en BMI som er under normalt nivå, gravide eller ammer bør ikke følge dietten. Konsultere legen din fordi du starter dietten, spesielt hvis du er diabetiker, eller har andre helsemessige bekymringer.
0
0
748
Bailine
24. mars 2019
In Figurforming
Forskning har bevist at selvkontroll er en ferdighet som kan læres, og som kan utvikles på ethvert alderstrinn og tilpasses en stor mengde problemer. Systematisk trening i selvkontroll kan hjelpe deg til å tape vekt, til å mosjonere mer eller foreta andre vesentlige forandringer i din livsstil. Ferdigheten kan læres ved prøving og feiling, som når du for eksempel lærer maskinskriving, dansing, eller avbalansere ditt budsjett. Dr. Michael J. Mahoney, som er professor i psykologi ved Pennsylvania State University, påpeker at folk kan få kontroll over sin adferd ved å lære og beherske de faktorer som påvirker en, og gjøre de små forandringer som gjør det lettere å utføre den ønskede adferden. For eksempel kan en person sprekke på en diett hvis kjøleskapet er fylt opp med forbudt mat. Det er lettere å motstå fristelsen om en ikke har fristelsene for hånden. Bare det å gå til byen, i motsetning til å ta bilen, kan være det lille som skal til for å få et positivt resultat. Presis på samme måte som å ikke putte de første osteskivene man skjærer av osten, inn i munnen, men legge dem rett på brødet. Dr. J. Mahoney anbefaler følgende fremgangsmåte for å oppnå større selvkontroll: Definer klart de problemer som skal løses. Fastsett hva som er årsaken til problemene. Prøv aktivt en eller flere løsninger. Lær av feiltagelsene. Her får du klargjort problemene og finner ut hva du inntil nå daglig har gjort. Altså, du blir kjent med dine aktivitets- og kostholdsmønstre. Deretter velger du ut en løsning og prøver denne aktivt, mens du følger nøye med for å se om du oppnår de resultater du ønsker deg. Kanskje du må gjøre noen små justeringer og korrigeringer, men på denne måten vil du langsomt, men sikkert komme frem til resultatene du ønsker deg. #mentaltrening #diet #slankekur #bailinetrening #figurforming #vektreduksjon
0
0
86
Bailine
24. mars 2019
In Kosthold
Forholdet mellom tarmbakterier kan være en forklaring på fedme I de senere årene har det blitt forsket mye på hva en sunn tarm betyr for helsen vår. Første fase av fordøyelsen finner sted i tynntarmen. Nesten 100% av mikrobiotaen i kroppen befinner seg i tarmen. Mikrobiotatene i tarmen veier omkring to kilo og består av omkring 100, 1,000,000,000,000 – 100 billioner – bakterier. Det vil si at det i 1 gram avføring finnes flere bakterier enn det finnes mennesker på jorden. Forskjellige bakterier produserer ulike stoffer, syrer, fettstoffer og gasser – blodtyper oppstår fra tarmbakterier.10 % av bakteriene er onde for oss. F.eks. får en diaré av skadelige bakterier. Ved bl.a. overvekt, feilernæring eller kroniske tarmproblemer skyldes dette endrede forhold for bakteriene i tarmen. De to største gruppene av trambakterier er Firmicutes og Bacteroidetes som til sammen utgjør mer enn 90 % av bakteriepopulasjonen i tarmen. Forholdet mellom dem er direkte forbundet med tilstander som fedme og diabetes. Forskning viser at når nivået av Firmicutes bakterien er høyere en Bacteroidetes bakterien i tarmen så får personen større fedme. Firmicutes-bakteriene er utrolig effektive til å trekke kalorier – energien – ut av maten, slik at det øker kaloriopptaket. Så en årsak til overvekt kan være at kroppen absoberer flere kalorier fra maten mens den beveger seg gjennom tarmsystemet. En helt ny teori går ut på at mennesker som ikke har fedmeproblemer kan ha overvekt av Bacteroidetes-bakteriene. Hva skal en spise for at tarmen skal øke andelen av bacteroidetes-bakterier? Undersøkelsen tyder på å tilføre så lite som to til tre gram grovt fiber i det daglige kosthold kan å forandre tarmens bakterieflora i retning av den man finner hos folkegrupper som er praktisk talt fri for fedme og tarmsykdommer. Ta en skje havrekli – 8 gram – hver dag til maten Hvis hjemmebakt brød av fullkornmel ikke kommer på tale i din familie, er det kanskje verd å overveie om det i hvert fall ikke ville være klokt å tilføre litt daglig kli. Fiber er de plantedelene som ikke brytes ned i fordøyelseskanalen. De gir maten volum og dermed økt metthetsfølelse. Fiber finner vi først og fremst i grovt mel og gryn, grønnsaker og frukt. Fiber er bra for mennesker med vektproblemer fordi fiber har lavt energiinnhold og gir god og varig metthetsfølelse. Diagrammet fra Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS er et vitenskapelig tidsskrift som har blitt utgitt av National Academy of Sciences siden 1914) illustrerer forholdet mellom barn i Afrika og barn i Europa. Afrikanske barn spiser fiberrik kost som minner om kosten til menneskene i de første bosetningene i jordbrukets barndom. Det å være overvektig eller fet er noe som nesten ikke forekommer i denne befolkningen. #tarmbakterier #Firmicutesbakteriene #kaloriopptak #overvekt #feilernæring
0
0
49
Bailine
24. mars 2019
In Kosthold
Noen overvektige spiser ikke nødvendigvis kun på grunn av sult. Noen spiser mer fordi en er glad og føler trang til å feire. Andre spiser fordi en er nedstemt, misfornøyd eller for å komme i bedre humør osv. Faktum er at noen kan bruke et hvilket som helst påskudd for å spise. Et forsøk som ble gjort en gang kan illustrere dette: Utenfor kafeteriaen til en høyskole ble det satt opp stand der studentene ble bedt om å smake på noen kaker for så å bestemme hvilke som smakte best. De kunne smake på så mange kaker de ønsket før de uttalte seg. Og resultatet var interessant; overvektige studenter spiste gjennomsnittlig 9 kaker før de bestemte seg. Slanke studenter spiste omkring 2 kaker før de valgte – og det enda samtlige studenter nettopp hadde spist lunsj! Gode kunnskap om maten du spiser – hva den inneholder av kalorier og næringsstoffer osv. kan hjelpe deg, men er ikke nok For overvektige er det sjelden kun sult som avgjør når de skal spise, men derimot ytre signaler som plutselige gjester, tv-seeing, synet av mat, snakk om mat osv. Hvis en stadig spiser uten å være sulten har en et problem. Den riktige og normale grunnen for å spise – er fysiologisk sultfølelse. Den riktige grunnen for ikke å spise mer – er at en er mett Det er en tillært feil når en spiser av andre årsaker. Årsaker som kan ligge så dypt i underbevisstheten at fornuft og kunnskaper om kosthold og ernæring ikke er nok til å kontrollere dem. Du må mentalt lære deg å få kontroll over ditt matinntak Og for å holde deg slank etter at du er kommet i din idealvekt, må du lære å spise bare når du har en reel sultfølelse. Slanking er noe mer enn å ha kunnskap om riktig kosthold. Det er å vite hvordan en fjerner dårlige spisevaner for å erstatte dem med andre sunnere vaner som passer for deg personlig. Bailine har mange undervisningsprogram som kan hjelpe deg #slanking #figurforming #vektreduksjon #kosthold #kostholdskurs
0
0
480
Bailine
13. mars 2019
In Generelle diskusjoner
Menneskekroppen består av 55-60% vann, og vi kan bare leve noen få dager uten vann. Vann finnes i alle celler og kroppsvæsker. Det oppløser og transporterer stoffer til cellene og bidrar til å regulere temperaturen når kroppen svetter. vanntap: ca. 1 1/2 liter pr. dagvannbehov: 2-3 liter daglig. (ca. 20% får vi gjennom maten vi spiser.) Vannbehovet kan bli mye større ved hardt fysisk arbeid og varme. Drikk derfor nok rent vann både før, under og etter trening når du går til en Bailine salong. Et ‘adekvat inntak’ for en voksen kvinne er 2 liter i vårt klima (for menn 2,5 liter). Rent vann og andre drikkevarer utgjør omtrent 80% av væskeinntaket, mens maten bidrar med de øvrige 20% (dette kommer naturligvis også an på kostholdet). Å drikke en halvliter vann tre ganger om dagen en halvtime før de tre store måltidene kan bidra til at du går ned i vekt, viser bl.a. en studie fra universitetet i Birmingham (eng). Et utvalg av overvektige voksne personer deltok i studien. Samtlige ble fulgt av forskerne i 12 uker. Deltakerne fikk råd om hvordan de kunne tilpasse sin livsstil ved å forbedre kostholdet og finne rett mengde fysisk aktivitet. Samtidig fikk halvparten av personene beskjed å drikke vann før måltidene, mens de andre ble rådet til å forestille seg at de var mette før de spiste. Resultatet ble at gruppen som fikk beskjed om å drikke vann, gikk i gjennomsnitt ned 1.3 kilo mer enn den andre gruppen. Neste gang du føler trang til å spise mellom måltidene; drikk et glass vann i stedet. Når kroppen mangler vann sender hjernen et signal til kroppen om at den er sulten mens det i virkeligheten kan hende du bare er tørst. Hvis du drikker sitronvann gjør den gule fargen det litt festligere å drikke vann Sitronen er full av nyttigheter som Vitamin C, Kalsium, Magnesium samt Pektin som kan stagge matlysten. Sitron hjelper leveren med å produsere syren som trengs for at fordøyelsen skal kunne gå sin gang og hjelper til å holde giftstoffer borte fra fordøyelseskanalen. Sitronvannet er en naturlige vei å gå for å få frisk pust. Men vi snakker om sitronvann. Ikke ren sitronjuice. Grunnen til det er at tannemaljen din ikke vil sette pris på ren sitronjuicen. Forskning.no har også skrevet om nytten av vann. #vann #sitronvann #giftstoffer #aktivitet #kroppsvæske
0
0
118
Bailine
Admin
Flere handlinger
bottom of page